Rebus rejtvényoldal a facebookon, ahol ajándékért játszhatsz. Lájkolj és játssz! Katt ide: Rebus.hu - the puzzle page

Közmondáskereső

A kerítésen megbújik egy közmondás. Akkor tudod elolvasni, ha a léceket megfelelő sorrendbe rakod. Olvass balról jobbra, fentről lefelé! Hogy is van ez?

Közmondáskereső ábra

Betűcsúszda

Csúsztasd le a betuket a felső sorból az alsóba a kacskaringós vonalak segítségével. Ha jól dolgoztál, egy karácsonyi finomság nevét kapod megfejtésül.

Betűcsúszda ábra

Varázsgép

A gép furcsa dolgokat művel, a bedobott holmikból másféléket készít. Nézd meg a masinába kerülő tárgyakat és az újonnan elkészülteket, hogy megtudhasd, mi pottyan ki belőle a kérdőjel helyén! Ha rájöttél, akár meg is rajzolhatod!

Átalakítógép ábra

Betűrejtvény

A cukorkák mind más-más ízűek. Ha szeretnéd tudni, hogy melyik milyen, rakd sorba a rajzukon található betűket! Vajon a Te kedvenced is köztük van?

Betűrejtvény ábra

Anagramma

Az ország körvonalából következtethetsz a nevére, de ha ez nem sikerül, a benne lévő betűkből is kirakhatod a nevét. Melyik ez az ország?

Anagramma ábra

Árnyékválogató

Rajzolónk véletlenül összekeverte a tárgyak és az élőlények árnyékait. Válogasd össze a párokat!

Árnyékválogató ábra

Palástolás

Csak az egyik kocka illik a palásthoz, vagyis csak az egyik hajtogatható össze belőle. Melyik az?

Palástolás ábra

Árnyékpárosító

A kislányok a mozi előterébol mindnyájan bementek a nézotérre. Ott már csak a sziluettjüket lehetett látni. Állapítsd meg milyen sorrendben ült le Andi, Barbi, Cili, Dorka, Emese és Fanni?

Árnyékpárosító ábra

Meseszerű

Rajzoltunk egy mesebeli lényt, amely több másik állatról ellesett testrészekből "épült". Mely állatokról van szó?

Meseszerű ábra

Egyformák, mint két tojás

A képek csak első pillantásra tűnnek egyformának, ha alaposan szemügyre veszed őket, mindegyiknél felfedezhetsz egy-egy apró eltérést, kivéve kettőt. Ez a bizonyos két kép tényleg teljesen egyforma. Keresd meg őket!

Egyformák ábra

Madáretető

Matyi szép házikót kapott ajándékba Cilitől. Hogy melyiket? Találd ki! Annyit elárulunk, hogy a házikó teteje nem zöld és nem is piros, a fala nem kék és nem is sárga, a nyílás pedig nem szív- és nem is négyzet alakú.

Madáretető ábra

Kakukktojás

A hat kis ábrát logika köti össze. Ha azonban alaposan szemügyre veszed őket, kiderül, hogy az egyik kilóg a sorból. Vajon melyik az és miért?

Kakukktojás ábra

Árnyékcsere

Rajzolás közben véletlenül összekeveredtek az árnyékok. Ki tudod bogozni a rejtélyt?

Árnyékcsere ábra

Fonj szólást!

Keresd meg a fonal végét és gombolyítsd fel! Ha jó irányban indulsz és az összes érintett betut sorban összeolvasod, kapsz egy szólást. Melyiket is?

Szólásfonó ábra

Képszeletelő

Illeszd a csíkokat egymáshoz úgy, hogy egy képet kapj megfejtésül! Ha jól dolgoztál, a betűkből egy fogalom is kialakul. Mi is ez?

Képszeletelő ábra

Párosítsd!

Párosítsd össze a történelmi személyiségeket ragadványneveikkel!

Párosítsd ábra

Névkereső

Írd az üres négyzetekbe a gyümölcsök nevének annyiadik betűjét, ahányat a szám mutat, így megtudod az gyerekek neveit. Ezután párosítsd a neveket a gyerekekkel: a gyerekek mellett lévő szám megegyezik a nevét tartalmazó oszlop végösszegével. Ki kicsoda?

Névkereső ábra

Egy kis matek

Helyettesítsd az állatfigurákat számokkal úgy, hogy ha összeadod őket, a sorok és oszlopok melletti számokat kapd eredményül! Kérdésünk, milyen szám kerül a kérdőjel helyére, amely az átló összege?

Egy kis matek ábra

Betűkerék

Egy sikeres fiatal énekes nevének betűit rejtettük el a betűkerékben. Ha bizonyos sorrendben összeolvasod a betűpárokat, megtudod, hogy kire gondoltunk. Ki is ő?

Betűkerék ábra

Krumplinyomda

Melyik képet nyomtuk a krumpliból kifaragott nyomda segítségével?

Krumplinyomda ábra
A weboldalon elhelyezett minden tartalom a REBUS.HU tulajdonát képezi.
Azokat máshol felhasználni kizárólag az oldal tulajdonosának engedélyével lehet!
Real Time Web Analytics